U bent hier

Palmtortel

afbeelding van Sylvia

Afscheid


We nemen niet alleen afscheid van de farm natuurlijk. Maar ook afscheid van het mooie Al Wakrah strand. We wandelen nog een keer langs het water en nog een keer langs de mangrove. En we nemen uiteindelijk natuurlijk ook afscheid van Jolynn en Reinier, die ons zo hartelijk verwelkomd hebben en Qatar hebben laten zien. Van de vogels op de farm tot de fantastische zandduinen in de woestijn. Maar voordat we dankzij hen ook naar Sri Lanka kunnen, zien we eerst nog een hele gave vogel. De perfect afsluiting van ons verblijf hier en dat is niet eens deze poserende Groenpootruiter (Tringa nebularia).


De Mangrovereiger (Butorides striata)! Na al die keren dat we hem een seconde zagen en een lelijke schreeuw te horen kregen, liep die nu in principe vlak voor onze neus,


In het felle zonlicht.


Deze Zilverplevier (Pluvialis squatarola) is misschien ook wel op weg. Op weg naar een nieuwe avontuur en een nieuwe bestemming.


Afscheidsknuffel voor iedereen!

afbeelding van Sylvia

Mijn eerste vogels in Qatar!


Gisteren zijn we geland (eigenlijk vannacht om 00:45) en vandaag zijn we naar het MIA park geweest in Doha. Het is weekend dus gezellig druk met mensen en vogels! Alles was zo nieuw dat ik niet eens echt rustig de tijd nam om serieus mooie plaatjes te maken. Maar morgen gaan we de hele dag op pad en heb ik een nieuwe kans. Mijn mooiste foto's van vandaag waren van deze Palmtortel (Spilopelia senegalensis). Een erg mooie duif, de mooiste die ik tot nu toe gezien heb zelfs.


Deze Witoorbuulbuuls (Pycnonotus leucotis) zaten te knuffelen in een boom, superschattig. Eigenlijk heel privé ook verstopt tussen de bladeren, maar ik kon het niet laten om het moment vast te leggen. Dit is echt de vogel die ik naast de Palmtortel het allermeeste heb gezien in het park.


Ook deze Treurmaina (Acridotheres tristis; een exoot) kom je veel tegen, een spreeuw-achtige en dat is goed te horen. In de vlucht zijn ze ook goed te herkennen aan de witte banen op de vleugels. We hebben ook overal Huismussen gezien, erg grappig hoe je overal echt totaal andere vogels ziet dan in Nederland maar deze soort zich kennelijk hier ook prima thuis voelt.


En ten slotte nog eens de Witoorbuulbuul, de Qatari koolmees.

afbeelding van Julian

Istanboel (Europese deel)

In combinatie met de reis naar Qatar wilde ik graag iets van Turkije zien. Twee dagen Istanboel was goed te doen.

De Marmertrilspin (Holocnemus pluchei) is een zuidelijke verwant van de Grote Trilspin (Pholcus phalangioides) die in Nederland vaak binnenshuis te vinden is.

Een bladwesp uit het geslacht Arge. Mogelijk de Gele Rozebladwesp (Arge ochropus).

Tijdens het ontbijt zag ik vanuit het grote raam naast mijn eettafel Alpengierzwaluwen (Tachymarptis melba) langsvliegen. Ik had deze vogelsoort al 'ns gezien tijdens vakanties in Frankrijk en Italië maar nog niet fotografisch vastgelegd.

Halsbandparkieten (Psittacula krameri, foto boven) en Bonte Kraaien van de ondersoort pallescens (Corvus cornix pallescens, onder) rondom Sultanahmet. Beide vogelsoorten hierboven zijn ruim vertegenwoordigd in Istanboel. Datzelfde geldt voor de Palmtortel (Spilopelia senegalensis):

afbeelding van Julian

Vogelrijkdom


Vanuit de bovenverdieping van het nationaal museum te Banjul zag ik deze Grauwe Buulbuul (Pycnonotus barbatus inornatus) op ooghoogte zitten.


Prachtig vogeltje met een eveneens indrukwekkende naam: Roodbuikparadijsmonarch (Terpsiphone rufiventer).


De Geelsnavelwouw (Milvus aegyptius parasitus) en Kapgier zijn de twee roofvogelsoorten die we het vaakst tegenkwamen.


Palmtortels (Spilopelia senegalensis senegalensis, foto boven) en Blauwfazantjes (Uraeginthus bengalus bengalus, foto onder) foerageren op het groene hotelterrein.

Blauwfazantje - of in het Engels: Red-cheeked Cordon-bleu.

Abonneren op RSS - Palmtortel