U bent hier

Zeldzaamheden

afbeelding van Jolynn

Het lijkt een goed herfst seizoen te zijn voor de weinig vogelaars in Qatar.
Er duiken overal zeldzame dwaalgasten op, en zo kreeg ik te horen dat er een Roodborstje in de farm gezien was! Niet echt een vogeltje om mega enthousiast over te worden als je uit NL komt.. Maar voor de locals hier is het natuurlijk een bijzondere kans. Toch is het voor mij ook leuk om op mn Qatar lijst te hebben en dus ben ik vanmiddag naar de farm gereden.


Wat als eerste opviel was een roofvogel die in een boom verstopt zat en ook lekker bleef zitten. Niet echt het gedrag van de vele kiekendieven die hier op het moment rondvliegen. Na een paar plaatjes geschoten te hebben kwam er helaas een auto naast mij staan en joeg de vogel weg. Het bleek 1 van de locals te zijn die mij wilde helpen door te laten zien waar het Roodborstje gezien was. Heel aardig natuurlijk!

En zo had ik al snel het Roodborstje (Erithacus rubecula) voor de lens. Al was hij erg schuw, het bewijs is er. Ook zat er een Balkanvliegenvanger als zn maatje erbij, deze komen hier af toe voor.

De roofvogel bleek een Europese Wespendief (Pernis apivorus) te zijn! Deze herfst zijn er al 3 waargenomen, wat uitzonderlijk is. Morgen nog even terug om te kijken of ik mijn foto’s nog kan verbeteren!

Soorten op foto, vogels: