U bent hier

Vakantie in Thailand

afbeelding van Jolynn

10 dagen Thailand, niets geplanned en al helemaal niet kunnen kijken wat er aan vogels zit, of er gidsen zijn, en ik heb zelfs geen veldgids!
Mijn man doet een cursus paramotoren, en ik probeer tussendoor wat vogeltjes op de foto te zetten..
De eerste dag in ons hotel hoor ik alle vogels al druk zingen! Belooft genoeg dus.. En de eerste foto is van deze prachtige man Olive-Backed Sunbird:


Staalborsthoningzuiger (Cinnyris jugularis).


Waar je oren niet omheen kunnen, zijn de Asian Koel/Indische Koël (Eudynamys scolopaceus). Die hoor je de hele dag door naar elkaar roepen! Vaak moeilijk te vinden, maar aan geluid goed te herkennen. Beide man (hierboven) en vrouw (hieronder) op de foto kunnen zetten.


Een Malaysian Pied Fantail/Maleise Bonte Waaierstaart (Rhipidura javanica, boven) lijkt in 1 van de bosjes zijn favoriete plekje te hebben, en de Indian Rollers/Indische Scharrelaars (Coracias benghalensis) geven elke ochtend een show. Ze vliegen hoog in de lucht om vervolgens in een duikvlucht pijlsnel omlaag te schieten. En ze zitten graag boven op dode palmbomen:


Vanaf de ontbijt tafel lukt het om deze prachtige Scarlet-Backed Flowerpecker/Roodrughoningvogel (Dicaeum cruentatum, mannetje) op de foto te krijgen, wat een kleine snelle beestjes zijn dit!! Ze maken een grappig geluidje wat zo klinkt: http://www.xeno-canto.org/sounds/uploaded/RNVWOVLEUN/scarlet-backedflowe...

Het vrouwtje.

Andere vaste gasten zijn de zebraduifjes (Geopelia striata, zie dat de pootjes ook gestreept zijn!), Common Myna, Streak-Eared Bulbul, en een flycatcher.. Welke precies moet ik nog zien te achterhalen. Best lastig zonder boekje!