U bent hier

Oman

Oman ligt in de zuidoosthoek van het Arabisch schiereiland. Het land ligt tussen 16.40° en 26.20° NB én 51.50° en 59.40° OL. De kustlijn heeft een lengte van 1.700 kilometer en loopt langs de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Golf van Oman en ten slotte via de strategisch belangrijke Straat van Hormuz naar de Perzische Golf.
Het Hadjargebergte of Omangebergte is een bergketen in het noordoosten van Oman, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. Het centrale deel van het gebergte wordt gevormd door het massief Djabal Achdar, dat het hoogste en meest woeste deel van het land vormt. De hoogste berg is de Jabal Shams die tot 3.000 meter reikt.
Musandam is een schiereiland en een exclave van Oman met als hoofdplaats Khasab. Musandam ligt aan de Straat van Hormuz en hier bereiken de hoogste bergen zo'n 1.800 meter.

(De tekst in dit vak komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel "Oman". Deze tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen).
afbeelding van Jolynn

Oman


Grijskopijsvogel (Halcyon leucocephala).

Abonneren op RSS - Oman